HEM

AKTUELLT

KARTA

KONTAKTA

FAKTA

EKONOMI

HISTORIA

LÄNKAR

FAKTA & EKONOMI

Huset » 

Huset är 6 våningar högt samt har en stor källare. Det är en hörnfastighet och består av totalt 21 lägenheter som är fördelade på 3 portar/trappor med adresserna Norrtullsgatan 27 A, Norrtullsgatan 27 B samt Vidargatan 1. Hissar finns på Norrtullsgatan. Läs mera om husets läge och titta på en karta. Norrtullsgatan är en grön allé genom Vasastan.

 

5 kommersiella lokaler hyrs ut till en guldsmed, en frisör, en garnbutik, en salong med ett flertal olika kroppsbehandlingar samt en grafisk formgivare i vars lokaler även sitter en fotograf samt en manusförfattare/regissör. I tillägg hyr föreningen ut två källarlokaler samt ett antal extra källarförråd.

 

Grön och lummig innergård »

 
En grön och fin innergård med flera sittgrupper är tillgänglig för alla som bor i föreningen. Gården är en lugn oas för de boende i huset och är en av de finare gårdarna i stan med utsikt över ett flertal stora träd och gräsmattor, både hos oss och hos granngårdarna.

Parkering och garage »

Boendeparkering gäller inom vårt bostadsområde. Mera information om detta finns att läsa på Stockholm Stads hemsida. Dessutom finns garaget Riddarsporren med infart via Hagagatan och upp- och nedgång via trappor i ett bostadshus på Norrtullsgatan, precis mitt emot vårt hus. De erbjuder dag- och nattparkering, samt efter viss kötid även fasta P-platser till rimlig kostnad. Läs mera på Stockholm Parkerings hemsida.

Internet via fiber / bredband »

Fiber/bredband installerades hos samtliga lägenheter 2020 via Stockholms Stadsnät, med en bindningstid av 5 år för alla. Det kostnadseffektiva bredbandet har en hastighet på upp till 1 000/1 000 Mbit. 
Bredbands-TV och bredbandstelefoni »

Bredbands-TV kan anslutas via Sappa.se eller Viasat som har ett stort antal abonnemang och kanalpaket att välja bland. För dem som önskar finns bredbandstelefoni från Stockholms Stadsnät, som tillval. Det går även att ansluta sig via vår tidigare kabel-TV leverantör Com Hem.

Läs mera om bredbandstelefoni hos Stockholms Stadsnät >>

 Skolor och daghem »

I området finns många skolor och daghem. Listor och kartor med markerade lägen för de som finns listade hos Eniro hittar du på följande länkar (observera att det kan finnas fler än de som anges nedan):

Länk till daghem och förskolor i området >>

Länk till skolor i området >> 

Utbytta stammar »

Huset totalrenoverades 1985, då även vatten- och avloppsstammar byttes ut. Entréer, trapphus, tvättstugan samt yttertaket renoverades 2004/2005. De två vindsvåningarna färdigställdes 2012. 
Läs mera >>

 

 


Ekonomi »


BRF Kejsarkronan 13 har en stabil ekonomi i balans samt en realistisk underhållsplan där vi månar om huset på kort såväl som på lång sikt.

Medlemmarnas avgifter till föreningen ligger strax under en normal nivå för välskötta bostadsrättsföreningar. Avgifterna har varit oförändrade under många år och sänktes i två steg 2011 samt 2012, efter försäljning av råvinden. 2016 gjordes en i sammanhanget mindre höjning och i juli 2023 gjordes en höjning, bl.a. för att täcka en höjning av tomträttsavgälden till Stockholms stad samt för att kompensera för ökade el- och fjärrvärmekostnader. Vindsprojektet har möjliggjort att amortera ned föreningens lån, vilket gett en stärkt ekonomi.

Årsredovisning »

Föreningens årsredovisning för år 2022 är tillgänglig här i PDF-format.

Ladda ned senaste årsredovisningen >>

 

Stadgar »

Föreningens stadgar, antagna 2006 och uppdaterade 2014, är tillgängliga här i PDF-format.

Ladda ned föreningens stadgar >>

 

För att läsa dokumenten krävs ett program som hanterar PDF-filer. Saknar du detta kan du gratis ladda ned Adobe Reader här:

 

 


Avgifter »

 

Utöver månadsavgifterna tar föreningen ut följande avgifter, enligt ett styrelsebeslut i februari 2007:

 

Påminnelseavgift: 50 kr. per påminnelse debiteras medlem som får påminnelse att månadsavgiften inte är betald i tid.

 

Pantsättningsavgift: Avgiften som utgör 1% av gällande prisbasbelopp tas ut av den som pantsätter sin lägenhet.

 

Överlåtelseavgift: Avgiften debiteras köparen vid överlåtelse av lägenhet. Den utgör 2,5% av gällande prisbasbelopp.

 


Tvättstugan »

Tvättstugan har modern utrustning med 2 stora tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt en mangel. Många har även installerat egna tvättmaskiner i lägenheterna så det är normalt ganska lätt att få tider i tvättstugan. 
 

 

Producerad av: TBR Consulting AB

 

 

BRF Kejsarkronan 13 © 2006-2023 • Org.nr. 716416-6402 • info@kejsarkronan13.se • Vidargatan 1, NB • 113 27 Stockholm

Bostadsrättsföreningen 
Kejsarkronan 13

Här finner du fakta, information och bilder från vår BRF i Stockholm. Behöver du ytterligare hjälp är du välkommen att kontakta oss i styrelsen.

DELA |